5 важни съвета за премахване на петна от домашни кучета и миризми

Ако имате домашни любимци, има голяма вероятност в крайна сметка да ви се наложи да се справите с отстраняването на неприятни оцветявания и миризми от вашия килим. За щастие има някои неща, които можете да направите, за да гарантирате, че злополуките на вашия домашен любимец няма да разрушат вашите килими, килими, а също и мебели. Фирмите за почистване на килими препоръчват тези 5 важни петна от домашни кучета, както и съвети за елиминиране и предотвратяване на миризмата на домашни любимци, които със сигурност ще поддържат вашия килим да изглежда и мирише свежо между експертните почиствания.

1. Грижете се за вашето животно. Отличното лечение на вашата котка или куче е решаващо действие за предотвратяване на миризми и петна от домашни любимци. Редовното къпане на домашни кучета (особено големи кучета с мазни слоеве), например, помага за намаляване на пърхота, а също и на косата, което е предизвикателство за почистване, както и може да допринесе за неприятна миризма в къщата ви (и също така може да активира алергични реакции, както и пристъпи на бронхиална астма). Уверете се, че вашето куче или домашна котка е ефективно разбито. Храненето на вашите семейни домашни любимци с храни без изкуствени оцветители може да намали вероятността повръщаното на домашния любимец да обезцвети килима.

2. Използвайте химически почистващ препарат. За задачи за премахване на миризмата на сравнително малки домашни кучета използвайте химически почистващ препарат. Тези безрискови, безопасни почистващи препарати отделят микробите от урината, минимизирайки или премахвайки нежеланите миризми. Количеството ензимен почистващ препарат, което трябва да използвате, определено ще зависи от устойчивостта на миризмата. Освен това знайте, че силните миризми (като тези, които можете да усетите, когато се разхождате в даден район), със сигурност ще изискват много повече усилия за премахване.

3. Използвайте препарат за почистване на петна за килими. Ако след първите ви инициативи за почистване остане животинско петно, опитайте да използвате препарат за почистване на килими, за да премахнете петното. Избягвайте почистващи препарати, които съдържат амоняк, като се има предвид, че амонякът мирише като урина за вашия домашен любимец, както и може да ги създаде за повторно замърсяване на килима. Също така имайте предвид, че трябва да проверите всеки почистващ препарат на малко, незабележимо място на килима, преди да го използвате, като се има предвид, че някои почистващи препарати за премахване на петна от домашни любимци могат да повредят влакната на килима.

За да научите повече за озониране, можете да посетите следната страница.

4. Опитайте черна светлина. Ако вашето домашно куче е пикаело върху вашия килим, черна светлина може да ви помогне да намерите петна, за да можете след това да премахнете обезцветяването. Първоначално купете черна светлина в железария или магазин за животни. След това, след като направите стаята толкова тъмна, колкото е възможно, използвайте черната светлина, за да откриете петна от килима, които иначе не можете да видите. Опитайте се да почистите обезцветяванията, докато работите, за да сте сигурни, че няма да пропуснете никакви зони.

5. Погледнете отвъд килима. Понякога елиминирането на миризмата на домашни любимци и замърсяването на семейните домашни любимци, както и превенцията, изискват малко детективска работа. Ако все още имате проблеми с безмилостните миризми на домашни любимци, независимо че действително сте използвали фирма за почистване на килими, за да почистите килимите си, проблемът не може да остане във вашите килими. Домашните кучета също могат да изцапат мебелите, завесите, стените, както и дъските. В някои случаи петна и аромати може дори да са проникнали в подовата настилка под килима, която след това може да се наложи да бъде фин пясък и обработена, за да се премахнат, както и да се предотвратят бъдещи петна, както и миризми.

Comments